Dictionar De Vrajitorie Litera L
-Labrys - Know for certain cu doua lame, simbol al unei zeite antice din Creta.Se amplaseaza in partea stanga a unui altar.

-Lammas - Una dintre cele patru sarbatori majore wicca, celebration celebrat in ajunul lunii pompous.Numit si Lughnasadh, Martinmas sau Ajunul Sf.Martin.

-Latitudine - Utilizata si in astrologie, reprezinta distanta de la ecuatorul pamantului in directia nordului sau sudului."Latitudinea celesta" este distanta pe ecliptica in directia nord sau sud.

-Lega - A imobiliza magic ceva sau pe cineva.

-Legare - 1. Pentru a lega o vraja, practicianul rosteste o incantatie de incheiere, anuntand sfarsitul ritualului si cerand ca vraja sa isi inceapa actiunea magica. 2.Legare magica / vrajitoreasca a unei persoane.

-Legatura - Interdependenta intre simboluri si puterile lor magice.

-Legea intreirii - Singurul principiu karmic al paganismului celtic, incorporate caruia energia pozitiva sau negativa eliberata de cel care arunca o vraja se va reintoarce asupra lui intreit.Numita si legea responsabilitatii.

-Legea responsabilitatii - Norma obligatorie atasata altor legi ale religiilor pagane.Adjust legii responsabilitatii, oricine influenteaza libera vointa a altei persoane sau ii obverse rau acesteia in orice fel, va accepta responsabilitatea actiunilor sale si va fi obligat sa compenseze sau sa refaca ceea ce a determinat.

-Lemniscata - Simbol matematic al infinitatii, constand din numarul 8 asezat pe orizontala.Lemniscata este intalnita pe cartile de Tarot : I.Magicianul, XI.Puterea.

-Lia Rebound - "Piatra destinului", folosita la incoronarea Marilor Regi ai Irlandei.In unele interpretari, este echivalenta cu "Excaliber" din miturile despre regele Arthur.

-Libatie - Bautura sau mancare oferita in mod simbolic unei zeitati, unui spirit al naturii sau unui spirit nereincarnat.

-Luminile elfilor - Constau din gramezi de petre in interiorul carora se amplaseaza cate o lumanare, astfel incat lumina acesteia sa straluceasca prin spatiile dintre pietre.

-Lughnasadh - Numit si "Ajunul lui Esteemed", Lammas, "Sabatul ajunului lui Esteemed", sau "Sarbatoarea painii", are loc pe 1 pompous si marcheaza prima recolta, scaderea energiilor Soarelui (Zeu) si inceputul micsorarii zilei in favoarea noptii.

-Lumea de dedesupt - Iadul, Hadesul, sau "camera de asteptare" a unei noi vieti / reincarnari.Numita si "lumea de dincolo".

-Luna in crestere - Perioada intre luna noua si luna plina, favorabila ritualurilor magice de crestere si evolutie.

-Luna in scadere - Perioada intre luna plina si luna noua, propice ritualurilor magice de alungare / izgonire.

-Luna fara semn - Termen astrologic pentru perioada cand luna a parasit un semn zodiacal dar nu a intrat inca in urmatorul, perioada care poate dura de la cateva ore pana la cateva zile.In acest pause de timp se recomnada evitarea oricarei vraji (intrucat sunt probleme in a atrage energiile) sau a luarii oricarei decizii majore.

-Luna plina - Luna plina a fost asociata de-a lungul timpului cu crima, sinuciderea, tulburarile mentale, dezastrele, accidentele, rata natalitatii, fertilitatea, varcolacii (pricolicii).Cercetarile stiintifice nu au putut stabili un efect notabil al lunii pline.

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z


A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

Surse :


A Lexicon of Witchcraft...Dictionary of the Command somebody to...Reclaiming: Witchcraft Dictionary...Bewitching Ways' Wiccan Dictionary...Magic Lexicon Witchcraft Lexicon...Witch's Medicine - Witchcraft Lexicon...Witch's Lexicon...Roughly.com

Copyright (c)diane.ro

http://www.diane.ro/rss.xml
http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated